Archive

Archive for November, 2013

SCCM OSD error: There is not enough space on the disk (error 112)

02/11/2013 1 comment

A couple of days ago, I ran into a strange problem, that I have never seen before.

The system is Configuration Manager 2007 SP2 R3 with MDT 2012 UDI and the Operating System deployed is Windows 7 SP1 x64.
I used a couple of hours over a few days to solve the problem.

First error was that the UDI Status page showed a warning on a unknown application. The application was the last one in the list and was about 1,5 Gb in size.

I checked the Advertisement Status first:

31-10-2013 21-10-52

31-10-2013 21-13-12

The operating system reported error 112: There is not enough space on the disk.

I have seen this error before when trying to download the WIM file to a wrong partition Smiley, der blinker but not when installing applications.

I tried running the Task Sequence in a virtual environment and got the following UDI Status:

UDI OK

NO ERROR ?

I got hold of the smsts.* from the computer but the information was overwritten so I could not see the information about the application as I needed.

Changed the parameters in the “Setup Windows and ConfigMgr” step to:

01-11-2013 09-21-36

Ran the OS Deployment (Physical machine) once more and now I could see the error in the smsts.log:

31-10-2013 21-23-28

There is not enough disk space left on this machine for staging the content…

Then I thought that the standard cache size was the problem. I could install in a virtual environment and not on a physical machine, but the physical machine downloaded a driver pack and I didn’t do that in the virtual machine. Could that be my problem, that the cache was full ?

Changed the cache size as a part of the “Setup Windows and ConfigMgr” step.

01-11-2013 09-22-26

The Task Sequence failed with the same error ;-(

The it hit me, BitLocker was enabled as a part of the task sequence:

31-10-2013 21-16-39

When BitLocker is enabled it reserves som space on the disk to continue working, while BitLocker finishes encrypting the harddrive.

Could that be the problem?

I changed the task sequence so BitLocker was enabled after the applications were installed.

31-10-2013 21-14-40

Ran a deployment once more, and…….

UDI OK

SUCCESS.

Hope this will help you as I could not find much information about this error.

Enjoy.